עמוד הבית הסיפור שלנו הדורות
פרסים חנות (בקרוב)...

הסיפור שלנו


בשנת 1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, יצחק גלינא-שור פתח את היקב הראשון בארץ ישראל, במרתף הצמוד לכותל המערבי בירושלים. יינות היקב האיכותיים זכו למוניטין בקרב הקהילה היהודית של אותה תקופה ונמכרו מבית לבית. בעת מאורעות התורכים, נאלצה משפחת שור לנטוש את היקב אשר בעיר העתיקה ולהקימו מחדש מעל לבריכת אגירת מים בבית ישראל שבירושלים החדשה. מאז עברו דורות של ייננים במשפחה ובניה חידשו את המסורת של עשיית היין שצמחה מאז 1848. יקב 1848 הוא חלוץ תעשיית היין הישראלית בהבגרת יינות בחבית ומוביל את הענף במיתוג יינות איכות, כמוצר סופר פרימיום. כיום, היקב משלב את הידע והניסיון שנצבר במשך השנים יחד עם טכנולוגיות ייצור מן המתקדמות בעולם. צוות מקצועי של ייננים בינלאומיים, אגרונומים וכורמים מובילים את יקב 1848 למצוינות יחד עם החזון להתפתח כאחד מיקבי העלית האיכותיים באזור.

הכירו את התווית של 1848


אנו ביקב 1848 מאמינים, שהתווית משמשת ככלי עזר לחובבי היין. התווית צריכה לתת את התשובה איזה סגנון יין אני רוכש, או מדוע היין הזה טוב במיוחד. הכיתוב גם אמור להסביר את פירוט הזנים, זמן השהות בחבית, לתאר את בשומות וניחוחות היין ואת ההתרשמות ממנעד הטעמים שהיין מותיר בפה. אנו הוספנו שלושה מדרגים המכוונים את הצרכן בבחירת היין:

במעלה הדור

יקב 1848 מייצר יין מזה 8 דורות, ההולך ומשתפר עם הידע והניסיון הרב הנצבר. על התווית מופיע דור היין, המעיד על איכות הענבים, תהליך ההפקה, מורכבות ואופי היין, המשפיעים בסופו של דבר על רמת מחיר הבקבוק.


תקופת ההתיישנות בחבית

יין השוהה בחבית נרגע מתהליך התסיסה והפקת היין, אך גם מתבגר וזוכה לשכבת בשומות וטעמים המשבחים את אופי המשקה. ככל שהחודשים רבים יותר, נוכחות הווניל, הטבק או הקרמל מן החבית עוצמתיים יותר.


גוף היין

ביין מספר רכיבים המעידים על גופו של היין: עוצמת הכוהל, סמיכות הנוזל ואף שיורת טעמים על החיך. המשקה יכול להיות קל, עדין ומתאים לאוהבי ארוחות ומנות קלות; מאוזן, הרמוני ואלגנטי; ועד לכבד ומלא, לאלו מאיתנו שמעדיפים נזידי בשר או סעודות דשנות

הרשמו לניוזלטר

וקבלו עדכונים שוטפים בנוגע לאירועי יין, מבצעים, סדרות חדשות ועוד