ב־1848 הקים יצחק גלינא־שור את היקב המשפחתי ממעמקי המרתף בצמוד לכותל המערבי בעיר העתיקה בירושלים. במשך הדורות המשיכה משפחת שור להפיק יין כדרך חיים ולייצר מורשת משפחתית עתיקת יומין.
יוסי שור
יוסי שור, הדור השמיני של המשפחה, ייסד את יקב 1848 ב־2006 מתוך תשוקה להפיק יינות איכות ברמה בינלאומית גבוהה. יוסי החל את מסעו בנטיעת כרמים כבר בשנת 2000 במיטב אזורי הייין בישראל. לאחר מכן, הוא בנה את צוות החלומות, שכלל יינן צרפתי שרכש את השכלתו בייננות מאוניברסיטת בורדו, וכן יועצים מובילים בתחום גידול הגפן וייצור היין.
בפועלו היקב שם דגש על שימוש בחקלאות מתקדמת, מקצוענות, תשומת לב לפרטים וחדשנות טכנולוגית, זאת במטרה לייצר יינות איכות. האלמנט המרכזי בלוגו היקב הוא איור השורשים המסמל את הוקרתו של יוסי למורשת המשפחתית המפוארת על דורותיה. היקב מפיק כיום כ 250,000 בקבוקים בשנה.
אילן אסולין
אילן אסולין, היינן הראשי של היקב 1848, הינו יליד פריז ונצר למשפחה המתמחה ביינות ששורשיה באלג'יריה. נוסף לאהבתו ליינות, אילן פיתח תשוקה עזה לתחום מדעי המזון ומשכך למד ביו־כימיה ומדעי המזון בישראל. בסיום לימודיו רצה אילן לשלב בין שני התחומים, ושם כך הוא חזר לצרפת ונרשם ללימודי ייננות באוניברסיטה המובילה בתחומה בבורדו – בירת היין העולמית. לאחר סיום לימודיו, החל לצבור ניסיון באזורים הנחשקים בבורדו, כמו: פסאק לאוניאן, פומרול וסנט אמיליון.
בשנת 2011 הצטרף אילן ליקב 1848 בתור יינן ראשי. אילן הוא פדנט, ולכן הוא שם לב לפרטים הקטנים, מדרך הגידול בכרמים ועד לעשייה קפדנית ביקב. אילן מחלק את זמנו בין היקב, הכרמים ומשפחתו.
במשפט אחד: אילן הוא מקצוען צנוע הרעב ללמוד עוד ועוד.