It seams that you haven't connected with your Twitter account

מצרכים לשתי מנות:

דג פילה במשקל 350–400 גרם (עם העור)

בצל אחד חתוך לחצי ירח

כפית תבליני סומאק

שמן זית

עלי נענע וכוסברה

כוס טחינה גולמית

כוס מים קרים מאוד

לימון בינוני אחד

עמבה איכותית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

לוקחים צנצנת שנסגרת עם מכסה שנסגר טוב ושופכים פנימה טחינה, כוס מים קרים, מיץ לימון סחוט מלימון שלם וכפית שטוחה של מלח. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב עד לקבלת מרקם חלק של טחינה. טריק פשוט אבל סופר נוח להכנת טחינה.

חותכים את הבצלים לצורות ירח דקות ומערבבים אותם עם כפית סומאק בקערה קטנה.

מחממים שמן זית (בכמות מכובדת) על על חום בינוני־גבוה במחבת ומטגנים את הפילטים של הדג עם העור, עד שהדג נראה זהוב משני הצדדים, מה שיבטיח פריכות במנה הסופית.

הרכבת המנה – את הפילה דג קוצצים כמו שווארמה בעזרת סכין חדה. שופכים את הטחינה על הצלחת, מעליה את הדג ומעל מפזרים כמות נדיבה של תערובת הבצל־סומאק. קוצצים את העלים ומוסיפים גם אותם. מוספים עמבה בנדיבות.

בתאבון! לא לשכוח למזוג כוס רוזה לתיאום מושלם.

כתיבת תגובה